Регистрация

Гювеч с яйца, шунка и кашкавал в кора от хляб

Гювеч с яйца, шунка и кашкавал в кора от хляб
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 925

Печени яйца в коричка от хляб с кашкавал и колбас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цял хляб
  • 6 яйца
  • 2 стръка пресен лук
  • 200 г шунка (може бекон или друг колбас по избор)
  • 1 домат
  • сол и пипер
  • 120-140 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене по избор

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на малки кубчета шунката и домата (по желание можете да го обелите и да махнете семките). Лука нарежете на тънки кръгчета, а кашкавала или избраното от вас сирене - рендосайте.

2. Разбийте яйцата в купа. Добавете сол и пипер на вкус, половината кашкавал, колбаса, доматите и лука, като си запазите малко от него за украса след изпичане.

3. Отрежете горната кора на хляба и издълбайте по-голямата част от сърцевината. Ако децата ви обичат хлебна средичка на топъл ръчен хляб, който е и най-подходящ за рецепата, най-вероятно вече са свършили тази работа.

4. Положете хляба в тава, застлана с хартия за печене. Изсипете в него яйчената смес. Отгоре разпределете другата половина настърган кашкавал.

5. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30-35 минути.

6. След изваждане поръсете с малко пресен лук и изчакайте да се охлади 5 минути. Можете да намажете хлебната коричка с малко масло.

7. Нарежете - на половинки, ако сте двама гладника или на напречни парчета, за да има за цялото семейство.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта