Гювеч с яйца, шунка и кашкавал в кора от хляб
Печени яйца в коричка от хляб с кашкавал и колбас.
Необходими продукти:
- 1 цял хляб
- 6 яйца
- 2 стръка пресен лук
- 200 г шунка (може бекон или друг колбас по избор)
- 1 домат
- сол и пипер
- 120-140 г кашкавал или друго твърдо жълто сирене по избор
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на малки кубчета шунката и домата (по желание можете да го обелите и да махнете семките). Лука нарежете на тънки кръгчета, а кашкавала или избраното от вас сирене - рендосайте.
2. Разбийте яйцата в купа. Добавете сол и пипер на вкус, половината кашкавал, колбаса, доматите и лука, като си запазите малко от него за украса след изпичане.
3. Отрежете горната кора на хляба и издълбайте по-голямата част от сърцевината. Ако децата ви обичат хлебна средичка на топъл ръчен хляб, който е и най-подходящ за рецепата, най-вероятно вече са свършили тази работа.
4. Положете хляба в тава, застлана с хартия за печене. Изсипете в него яйчената смес. Отгоре разпределете другата половина настърган кашкавал.
5. Печете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 30-35 минути.
6. След изваждане поръсете с малко пресен лук и изчакайте да се охлади 5 минути. Можете да намажете хлебната коричка с малко масло.
7. Нарежете - на половинки, ако сте двама гладника или на напречни парчета, за да има за цялото семейство.
Източник: YouTube/Essen Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ