Маца с яйце и лук
Черен чеснов или лучен хляб.
Необходими продукти:
- 2 ч.ч. черно брашно
- 1 с.л. сол (плюс още малко за наръсване отгоре, по желание)
- 1/3 ч.ч. масло (може и маргарин)
- 1 яйце, леко разбито
- 2 ½ с.л. лук/чесън на прах
- ½ ч.ч. студено мляко или вода
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 240 С.
2. Смесете брашното и солта и прибавете към тях нарязаното на кубчета масло. Втрийте го с ръце или вилица или кухненски робот.
3. Прибавете останалите продукти и разбъркайте до получаването на топка леко лепкаво тесто.
4. Разделете на топчета големи колкото топка за тенис и разточете на лист с дебелина 1-2 мм върху добре набрашнена повърхност.
5. Надупчете цялата повърхност с вилица и наръсете с още малко сол (по желание).
6. Сложете върху леко намазана хартия за печене и изпечете за 5 минути или до златисто.
7. Оставете хляба да се охлади и сервирайте.
8. Излизат 16 - 18 сантиметрови квадрата.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ