Регистрация

Маслена торта Панчо с лимони и какао

Маслена торта Панчо с лимони и какао
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 1886

Домашна торта с маслени блатове, плодов крем и какаова заливка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 200 грама масло
  • 300 грама захар
  • 3 яйца
  • 180 грама брашно
  • 2 ч.л. какао
  • 1 пакет бакпулвер

За крема:

  • 300 грама масло
  • 250 грама захар
  • 2 ч.ч мляко
  • 3 с.л. грис
  • 1 лимон

За глазурата:

  • 4 с.л. сметана
  • 4 с.л. какао
  • 6 с.л. захар
  • 50 грама масло

Начин на приготвяне:

На тестото:

1. Разтопете маслото, добавете захарта и разбийте с миксер.

2. Към получената бяла пяна добавяйте едно по едно яйцата.

3. Изсипете брашното и бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.

4. Разделете тестото на три равни част и в едната от тях сипете какаото.

5. Печете по отделно трите блата (двата бели и единия кафяв) до готовност. Запазете единия бял за основа, а другите два накъсайте на парчета и смесете с крема.

На крема:

1. Разбийте маслото със захарта.

2. Кипнете млякото и разтворете в него гриста до получаването на течна каша. Охладете.

3. Обелете лимона и го минете през чопър или месомелачка.

4. Прибавете лимона и маслената смес при гриста, разбъркайте хубаво и приберете в хладилник за 20 минути.

5. След това потапяйте късовете от двата начупени блата в сместа и редете хаотично върху трятия блат, който сте предвидили за основа.

На глазурата:

1. В съд кипнете сметаната, добавете какаото, маслото и захарта.

2. Изчакайте леко да се охлади и полейте равномерно тортата отгоре.

3. Приберете в хладилник да се стегне хубаво и след това поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта