Маслена торта Панчо с лимони и какао
Домашна торта с маслени блатове, плодов крем и какаова заливка.
Необходими продукти:
За тестото:
- 200 грама масло
- 300 грама захар
- 3 яйца
- 180 грама брашно
- 2 ч.л. какао
- 1 пакет бакпулвер
За крема:
- 300 грама масло
- 250 грама захар
- 2 ч.ч мляко
- 3 с.л. грис
- 1 лимон
За глазурата:
- 4 с.л. сметана
- 4 с.л. какао
- 6 с.л. захар
- 50 грама масло
Начин на приготвяне:
На тестото:
1. Разтопете маслото, добавете захарта и разбийте с миксер.
2. Към получената бяла пяна добавяйте едно по едно яйцата.
3. Изсипете брашното и бакпулвера и разбъркайте до хомогенност.
4. Разделете тестото на три равни част и в едната от тях сипете какаото.
5. Печете по отделно трите блата (двата бели и единия кафяв) до готовност. Запазете единия бял за основа, а другите два накъсайте на парчета и смесете с крема.
На крема:
1. Разбийте маслото със захарта.
2. Кипнете млякото и разтворете в него гриста до получаването на течна каша. Охладете.
3. Обелете лимона и го минете през чопър или месомелачка.
4. Прибавете лимона и маслената смес при гриста, разбъркайте хубаво и приберете в хладилник за 20 минути.
5. След това потапяйте късовете от двата начупени блата в сместа и редете хаотично върху трятия блат, който сте предвидили за основа.
На глазурата:
1. В съд кипнете сметаната, добавете какаото, маслото и захарта.
2. Изчакайте леко да се охлади и полейте равномерно тортата отгоре.
3. Приберете в хладилник да се стегне хубаво и след това поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ