Регистрация

Бананово-шоколадова торта

Бананово-шоколадова торта
Средно   |   Порции 12   |   Видяна: 2771

Торта с банан и шоколад със сметанова глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

Необходими продукти: A

  • 315 г брашно
  • 225 г захар
  • 1 ч.л. сода за хляб
  • 60 г масло, меко

Необходими продукти: Б

  • 120 мл заквасена сметана
  • 375 мл намачкан банан
  • 1 ч.л. ванилова захар
  • 1 яйце, леко разбито

Необходими продукти: В

  • 120 г разтопен тъмен шоколад

За глазурата:

  • 340 г разтопен тъмен шоколад
  • 400 г заквасена сметана, на стайна температура

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната на 180°C. Намаслете и поръсете с брашно две кръгли разглобяеми форми за торта (24 см диаметър).

2. Смесете съставките от А и нарежете мекото масло. Смачкайте маслото с върха на пръстите си, така че да се получат бучки с размера на малки грахчета.

3. Смесете съставките от Б с тези от А внимателно.

4. Добавете разтопения шоколад наведнъж в банановото тесто. Не разбърквайте много. Трябва да се запази цветният контраст между тестото и шоколада.

5. Разпределете тестото в двете форми и печете 35 мин. Охладете го за 10 мин. преди да извадите блатовете от формите. Кексът трябва да е студен преди да намажете с глазурата.

На глазурата от заквасена сметана и шоколадов крем:

Сложете разтопения шоколад в купа. Прибавете заквасената сметана като я разбъркате в купата с дървена лъжица. Нанесете веднага с шпатула.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта