Маринован чесън в буркани
Мариновани чесънчета с подправки.
Необходими продукти:
- 500 г чесън
За маринатата:
- 100 мл вода
- 100 мл оцет
- 1 с.л. сол
- 3 с.л. захар
- 6-9 зърна черен пипер
- 2 дафинови листа
- 2 ч.л. хмел
Начин на приготвяне:
1. Скилидките чесън почистете и обелете.
2. Кипнете тенджера с вода и щом заври, пуснете скилидките в нея за 2 минути.
3. Изсипете в гевгир и шокирайте чесънчетата под течаща студена вода.
4. В касерола изсипете водата и оцета за маринатата. Добавете захарта, солта и подправките и оставете да ври 3 минути на умерен огън.
5. Чесънчетата разпределете в малки бурканчета. Отгоре залейте с врялата марината и затворете капачките.
6. Съхранявайте в хладилник.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ