Майонеза от печен чесън
Чеснова майонеза.
Необходими продукти:
- 4 глави чесън
- сол
- зехтин
- 8 жълтъка
- 3 лимона, изцедени на сок
- 2 ч. ч. зехтин
Начин на приготвяне:
1. Загрейте предварително фурната на 180ºС.
2. Махнете сухата част на всяка от главите чесън, за да не загори при печенето. Сложете ги в тавичка за печене и поръсете с малко зехтин. Печете около 45 мин. или докато чесънът покафенее леко или сокът започне да се карамелизира.
3. Оставете да се поохлади и изцедете чесновата каша от всяка скилидка в купа.
4. Добавете сол и смачкайте солта и чесъна с вилица.
5. В отделна купа разбийте жълтъците и лимоновия сок (може да използвате и миксер).
6. Докато разбивате, прибавете зехтина на тънка, равномерна струя и продължете да разбивате докато сместа се сгъсти и стане на крем.
7. Добавете сместа с чесъна и солта и продължете да биете, докато всичко се смеси.
8. Добавете още сол на вкус.
Източник:www.opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ