Регистрация

Консервирани цели чушки за пълнене

Консервирани цели чушки за пълнене
Лесно   |   Порции 1-2 буркана   |   Видяна: 1829

Мариновани чушки в буркани, които можете да напълните с кайма и ориз или друга рецепта за домашни пълнени чушки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 литра вода
  • 13-15 сладки чушки
  • 1,5 л вода
  • 10 зърна бахар
  • 4 с.л. сол
  • 6 с.л. захар
  • 4 с.л. винен оцет

Начин на приготвяне:

1. Кипнете трите литра вода, а чушките почистете от дръжките и семките като запазите цели. Сварете чушките за 4 минути във водата колкото да омекнат.

2. Кипнете 1,5 литра вода, разтворете в тях бахара, солта и захарта.

3. Стерилизирайте голям буркан и приберете чушките в него. Залейте с маринатата.

4. На финала сложете 4 с.л. качествен винен оцет и затворете капака. Приберете за готвене на пълнени чушки през зимата, когато пресните варианти са твърде изкуствени.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
2
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта