Регистрация

Маринован стек в ром

Маринован стек в ром
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2887

Телешко с ром, скариди и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 телешки стек от филе (около 1 кг.)
  • 500 г спанак
  • 4 скариди
  • 4 скилидки чесън (счукан)
  • бучка масло (по желание)
  • прясно настъргано индийско орехче
  • сол и пипер
  • ром

Начин на приготвяне:

1. Овкусете стека със сол и пипер.

2. Набодете цялата му повърхност с вилица, за да поеме по-добре маринатата.

3. Полейте с ром и оставете да престои 10 мин.

4. Включете скарата или намаслете леко тиган за пържене.

5. Сложете месото и оставете за няколко минути.

6. Междувременно сотирайте половината чесън в тиганче и когато усетите аромата му, добавете скаридите.

7. Добавете бучката масло и извадете скаридите, когато маслото спре да се пени. Заделете ги на топло.

8. Обърнете пържолата.

9. В същия тиган, сгорещете зехтин и добавете чесъна.

10. Добавете спанака и сол на вкус, когато усетите аромата на чесъна.

11. Настържете индийско орехче върху спанака.

12. Извадете спанака и го сложете в чиния за сервиране.

13. Добавете скаридите.

14. Добавете стека и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта