Маринован лук с копър и сумак
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 1802
Сладко-кисел лук за добавка към месо.
Необходими продукти:
- 3 глави лук
- листата на връзка копър
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. черен пипер
- 1/2 ч.л. сумак
- 1 ч.л. захар
- 1 червена люта чушка
- 2 с.л. оцет
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на тънки полумесеци, разделе ги на отделните резенчета и изсипете в купа.
2. Наситнете листата на копъра и ги добавете към лука.
3. Поръсете солта, пипера, сумака и захарта.
4. Добавете нарязаната на ситно люта чушка и залейте с оцета. Разбъркайте хубаво.
5. Покрийте купата със стреч фолио и оставете на стайна температура за 30 минути. След това приберете в хладилник или сервирайте като добавка към месни ястия.
Най-важните съставки
захар, копър, лук, люта чушка, малки люти чушлета, оцет, сол, сол и пипер, сумак, червена люта чушка, черен пипер
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ