Регистрация

Мариновани пилешки шишчета с майонезен сос

Мариновани пилешки шишчета с майонезен сос
Средно   |   Порции 4 броя   |   Видяна: 693

Шишчета от мариновано пилешко филе с горчица и соев сос, поднесени с домашен сос от кисели краставички с майонеза, горчица и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки филета около 600 г общо
  • 4 с.л. соев сос
  • 1/3 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. захар
  • 1 с.л. горчица
  • 2 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. пушен пипер (може да сложите обикновен сладък червен пипер, ако нямате пушен)
  • 2 с.л. олио
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 с.л. подправка по желание - кимион, риган, розмарин, мащерка, босилек, универсален микс или каквото друго харесвате и имате
  • 2 сочни червени сладки чушки
  • растителна мазнина за готвенето

За соса (по желание):

  • 3 с.л. майонеза
  • 1 ч.л. горчица
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. соев сос
  • сол и пипер
  • листа копър
  • 1 кисела краставичка

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото филе на големи дебели парчета тип квадрат с приблизителни страни около 3 см.

2. Лука нарежете на шайби. Крайните шайби, които не са толкова големи запазете, а средните - пуснете в купата на чопъра. Добавете скилидките чесън и превърнете в кашичка. С нея залейте месото в купата.

3. Добавете соевия сос, майонезата, горчицата, солта и двата вида пипер, захарта и подправка по избор. Разбъркайте много добре.

4. Нарежете чушките на парчета със страна колкото месото. Добавете ги при мръвките заедно с олиото и разбъркайте пак. На финала отгоре подредете заделените шайби лук. Покрийте със стреч фолио или плътен какап и приберете в хладилник. Дръжте между 30 минути и 12 часа.

5. Ако работите с дървени шишчета за еднократна употреба, ги накиснете предварително във вода, за да не загарят при печенето.

6. Взимайте шишче и редете мръвка, 1-2 парчета чушки, пак мръвка, лукче, мръвка, чушка и пак мръвка. Преценете си горе-долу бройката на лукчетата и чушлетата и ги разпределете между месцата. Важното е да започвате реденето с месо и да го завършвате пак с месо.

7. Сгорещете малко растителна мазнина за готвене в тиган с незалепващо покритие. Не трябва да покрива дъното, а просто да го намазнява. Най-вероятно от това количество сте получили 4 шишчета. Подредете ги върху мазнината. Гответе 5-6 минути и обърнете. Ако месото е хванало апетитен загар, можете да въртите шишовете.

8. Когато стигнете до последната страна, сложете капак на тигана и оставете да се задушават за 7-8 минути.

9. Докато ги чакате, можете да си направите сос за поднасянето като рендосате киселата краставичка и я прехвърлите в купа. След това добавете намачкан чесън, сол и пипер, соев сос, майонеза и горчица. Разбъркайте хубаво.

10. Готовите шишчета сервирайте с гарнитура по желание (пресни зеленчуци, картофи, ориз или друго) и купичка със сос.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта