Пилешки шишчета с гъби и домати
Шишчета с пилешко месо, печурки и чери домати.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко филе
- 200 г дребни печурки - 12 броя
- 12 чери домати
- 2 големи глави лук
За маринатата:
- 2 с.л. без връх мед
- 4 с.л. олио
- 2 с.л. лимонов сок
- 3 скилидки чесън
- 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
1. Гъбите почистете и прехвърлете цели в купа.
2. Пилешкото филе нарежете на 24 едри хапки. Добавете в купата.
3. Направете маринатата като смесите продуктите за нея в купичка. Залейте след това пилешкото с гъбите, разбъркайте добре и оставете да се мариноват за 40 минути на стайна температура.
4. Ако използвате дървени шишчета, накиснете ги във вода, за да не прегорят по време на печенето.
5. Лука нарежете на 36 парчета, а чери доматите измийте и оставете цели.
6. Започнете реденето на шишчетата като първо сложите парче месо, след това резен лук, после цяла гъбка, следва пак лук, чери домат, лук и финално парче месо. Така на шишче се падат по 2 пилешки филенца, по 1 чери домат, 1 гъбка и 3 парчета лук.
7. Шишчетата можете да подредите като в голямата тава за фурна сложите две по-малки и подпрете двата края на клечките в едната и другата тавичка. Така ще се пекат равномерно. А ако имате барбекю на терасата или двора - ще е още по-вкусно. У дома гответе в предварително загрята печка на 180 градуса за 30-тина минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ