Пилешки шишчета в кисело мляко
Печени пилешки хапки с марината от соев сос, джинджифил и кисело мляко.
Необходими продукти:
- 800 грама пилешко филе
- 150 мл кисело мляко
- 50 мл соев сос
- 4-5 см. корен от джинджифил или сух джинджифил
Начин на приготвяне:
1. Нарежете на кубчета пилешкото месо.
2. Обелете и рендосайте джинджифила (ако ще готвите с пресен)
3. Пригответе маринатата като смесите киселото мляко с джинджифила и соевия сос в купа.
4. Прехвърлете вътре пилешките хапки, овкусете ги с маринатата хубаво от всички страни и приберете съда в хладилника за поне час, за да се маринова добре.
5. Нанижете на шишчета и печете на скара или наребрен тиган.
6. Поднесете в компанията на зеленчуци, картофки и любимия сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ