Пилешки шишчета с плънка от бекон и горчица
Пълнено пилешко филе на шиш с бекон, чесън, горчица и подправки.
Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди около 500 грама общо
- сол
- универсална подправка, червен пипер, сух босилек или риган - каквото харесвате за пилешко
- 2 скилидки чесън
- 1 ч.л. с връх мека горчица
- 8-10 ленти бекон
- 5-6 с.л. олио за готвене
- пресен копър или друга прясна билка по желание
Начин на приготвяне:
1. Разделете пилешките гърди на лява и дясна, ако са комплект. След това покрийте дъска със стреч фолио и върху нея положете едната гърда. Разрежете я на пеперуда през дебелината, за да се изтъни. Покрийте с втори лист стреч и с чукче за месо нежно и търпеливо изтънете. Обърнете и начукайте и от другата страна.
2. Вдигнете листа и намажете със сол, пипер и подправки по избор. Обърнете получената тънка пилешка пържола. Пресирайте отгоре скилидка чесън и обтрийте. Добавете горчицата и пак обтрийте. Поръсете с подправки по желание.
3. Положете лента бекон върху единия край на пилешката плескавица и отрежете по лентата. След това завийте по дължина на руло. Сложете встрани. Работете така докато се изчерпа пилешкото, като направите същото и с втората гърда.
4. Подредете рулцата по 2,3 или 4 броя в ред с разрезите нагоре и надолу. Промушете с шиш всеки ред. Ако използвате дървени шишчета, ги накиснете във вода от по-рано, за да не загарят.
5. Сгорещете олиото в тиган и подредете шишчетата с разреза надолу и нагоре. Гответе 4 минути, обърнете и гответе още 4 минути и другия разрез. След това намалете огъня и гответе по 4 минути съответно двете страни.
6. Върнете отново от първата страна и сложете капак на тигана. Намалете още огъня и оставете да се задушава 10 минути.
7. Извадете, поръсете с копър или друга прясна билка и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ