Регистрация

Пилешки шишчета с плънка от бекон и горчица

Пилешки шишчета с плънка от бекон и горчица
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 681

Пълнено пилешко филе на шиш с бекон, чесън, горчица и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 пилешки гърди около 500 грама общо
  • сол
  • универсална подправка, червен пипер, сух босилек или риган - каквото харесвате за пилешко
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л. с връх мека горчица
  • 8-10 ленти бекон
  • 5-6 с.л. олио за готвене
  • пресен копър или друга прясна билка по желание

Начин на приготвяне:

1. Разделете пилешките гърди на лява и дясна, ако са комплект. След това покрийте дъска със стреч фолио и върху нея положете едната гърда. Разрежете я на пеперуда през дебелината, за да се изтъни. Покрийте с втори лист стреч и с чукче за месо нежно и търпеливо изтънете. Обърнете и начукайте и от другата страна.

2. Вдигнете листа и намажете със сол, пипер и подправки по избор. Обърнете получената тънка пилешка пържола. Пресирайте отгоре скилидка чесън и обтрийте. Добавете горчицата и пак обтрийте. Поръсете с подправки по желание.

3. Положете лента бекон върху единия край на пилешката плескавица и отрежете по лентата. След това завийте по дължина на руло. Сложете встрани. Работете така докато се изчерпа пилешкото, като направите същото и с втората гърда.

4. Подредете рулцата по 2,3 или 4 броя в ред с разрезите нагоре и надолу. Промушете с шиш всеки ред. Ако използвате дървени шишчета, ги накиснете във вода от по-рано, за да не загарят.

5. Сгорещете олиото в тиган и подредете шишчетата с разреза надолу и нагоре. Гответе 4 минути, обърнете и гответе още 4 минути и другия разрез. След това намалете огъня и гответе по 4 минути съответно двете страни.

6. Върнете отново от първата страна и сложете капак на тигана. Намалете още огъня и оставете да се задушава 10 минути.

7. Извадете, поръсете с копър или друга прясна билка и поднесете.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта