Регистрация

Маринована свинска плешка с коричка от билки

Маринована свинска плешка с коричка от билки
Лесно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 1350

Печено свинско в саламура или карамелизирана свинска плешка с подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 с.л. сол
  • 1 литър вода
  • 1,8 кг свинска плешка - цяла
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер на прах
  • 1 ч.л. суха мента
  • 1 ч.л. сух риган
  • 7 скилидки чесън
  • 70 г кафява захар
  • 4 с.л. зехтин
  • 1 с.л. олио
  • пресен магданоз за поръсване при поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Изсипете студената вода в купа. Добавете солта и бъркайте докато се разтвори. Сложете вътре плешката и оставете да се овкуси в саламурата за 30 минути или 1 час. Водата трябва да я залива. Ако ли не - обръщайте периодично.

2. Смесете в купичка по 1 ч.л. сол и пипер, мента и риган. Добавете намачкания чесън и кафявата захар. Залейте със зехтина и разбъркайте до получаването на ароматна паста.

3. Извадете месото от саламуата и подсушете добре с домакинска хартия.

4. Намажете с малко олио дъното на тава и поставете цялата мръвка в нея. Отгоре разпределете ароматната паста.

5. Пъхнете в предварително загрята на 190 градуса фурна за 45 минути. Ако имате домашен готварски термометър проверете след това вътрешната температура на месото. Трябва да е между 69 и 72 градуса.

6. Извадете тавата и покрийте с алуминиево фолио, за да се задуши за 15 минути. След това можете да разрежете и да сервирате, по желание с поръска от наситнени листа свеж магданоз.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта