Малтийска леща чорба със зеленчуци
Постна пикантна супа с червена леща, домати, моркови и къри.
Бон Апети
Излъчен на 15.05.2017
Странна супа по малтийска рецепта се вари в кухнята на Лора и Стоян, за да сервират в кокетните си купички пюрирана веганска чорба с аромат на къри и кимион, приятен оранжево-червен цвят, осезаема пикантност и невероятна смесица от сладки и кисели зеленчуци с червена леща и подправки.
Първо в тенджера се запържват лук, чесън и люта чушка, а лед това към тях се добавя доматен концентрат и домати на кубчета. В съда влизат още моркови, наситнена червена люта чушка и леща, след което се заливат със зеленчуков бульон и остават заедно под ароматната течност, за да се разварят хубаво. От тенджерата ухае на индийска гозба, защото ястието е овкусено с къри и кимион. Когато се сготви, част от него се пюрира и се връща на огъня, за да се овкуси със сол. Сега супата може да бъде поднесена, като по желание можете да декорирате с листенца наситнен магданоз или кориандър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ