Домашната леща с праз на мама
Нискокалорична и здравословна леща чорба с домати, моркови, лук и червен пипер.
Необходими продукти:
- 500 грама леща
- 1 домат (настърган)
- 1 стрък праз
- 1 червена чушка
- 6-7 скилидки чесън
- 1 глава кромид лук
- 1 морков
- 2 с.л. чубрица
- 1 с.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Почиствате и измивате лещата. Слагате я да заври, но изхвърляте първата вода и отново я измивате.
Слагате я отново на котлона с 1,5 литра вода. Когато лещата заври, добавяте към нея нарязаните на ситно кромид лук и морков. С тях къкри още 15 мин, след което добавяте нарязаната на ситно червена чушка и скилидки чесън. С тях къкри още 15 мин.
Когато лещата е почти сварена, добавяте към нея ситно нарязаният праз лук и 2-3 супени лъжици олио или зехтин. А след 5-6 минути - настъргания домат и 1 супена лъжица червен пипер и сол на вкус.
Махате я от котлона и е време за финалният щрих, 2 супени лъжици чубрица, стрити между дланите ви.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ