Люта крем супа с леща и моркови
Постна пюрирана супа от червена леща с подправки.
Студена постна крем супа, подходяща за вегани и хора на диета, показва влогърът Толик в своя канал kitchen_of_tolik. Това вкусно ястие е полезно и лесно за приготвяне, а ако успеете да накарате децата си да го хапнат, бъдете сигурни, че сте им сготвили наистина качествена храна. Ако готвите за деца обаче, внимавайте с количествата на подправките, най-вече лютия пипер и евентуално махнете чесъна.
Първо скилидките чесън се обелват, а морковите се почистват и нарязват. Следва да кипнем вода и да пуснем чесъна и морковите да покипят до леко омекване. После добавяме лещата и готвим още 20 минути на умерен огън. На 15-тата минути изсипваме и подправките в тенджерата. Толик не добавя сол, но без нея ястието ще е доста безвкусно, затова си сложете.
Супата се маха от котлона и се пюрира чак след като леко се охлади. Опитайте на вкус и по желание добавете още подправки. Супата се поднася охладена или направо студена от хладилника, като можете да гарнирате с лют пипер на люспи или листенца пресен кориандър или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ