Макарони с бекон и кашкавал
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 4202
Макарони на тиган с месо и мляко.
Необходими продукти:
- ¼ кг бекон, нарязан на кубчета
- 1 ч.ч. нарязан лук
- 1 л. прясно мляко
- 2 ч.л. сол с целина
- ½ ч.л. черен пипер
- ¼ ч.л. сос Табаско
- 2 ч.ч. макарони
- 1 ч.ч. настърган кашкавал
- ½ нарязана сладка червена чушка
Начин на приготвяне:
1. В голям тиган запържете бекона и лука на слаб огън за 15 мин. Излейте мазнината.
2. Добавете млякото, солта с целина, черния пипер и соса Табаско. Изчакайте да заври и постепенно добавете макароните, така че млякото да продължи да ври.
3. Оставете да къкри в непокрит съд 20 мин., като често разбърквате.
4. Добавете кашкавала и сладката чушка, разбъркайте, докато кашкавалът се разтопи.
5. Сервирайте, докато е горещо.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ