Люто пържено телешко по китайски
Пикантно телешко на уок с жасминов ориз.
Бон Апети
Излъчен на 29.02.2016
Готвим телешко по азиатски, което не щади небцето, защото е наистина люто. Първо се избира най-крехката част от телето, след това се нарязва на тънки ленти и се маринова в два вида соев сос и шери или оризово вино. После овалваме месцата в царевично нишесте, за да се панират, и ги пържим на маслена баня. Това не е всичко - на следващ етап в тигана влизат подправките с чесън и лук, а после месото се връща на огъня, за да се подлюти добре в компанията на червено пикантно чушле, чили на прах и ароматни подправки като кимион и джинджифил. За финал поднасяме ястието с варен жасминов ориз за гарнитура. Можете да използвате и друг вид ориз по желание или да се спрете на класическото решение като поднесете телешкото с картофено пюре. Но така ще нарушите китайската нотка във вкусното основно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ