Телешко задушено с гъби
Телешка яхния с манатарки, моркови и целина.
Необходими продукти:
- 500 г телешко крехко месо - обезкостено
- 200 г сушени гъби (манатарки), може и други
- 1 глава лук
- 1 глава чесън
- 1 морков
- 100 г глава целина
- 100 г доматено пюре
- 100 г червено вино
- 2 дафинови листа
- 3-4 зърна бахар
- 3-4 зърна черен пипер и сол на вкус
- 2 средни моркова
- 6 супени лъжици олио или зехтин
Начин на приготвяне:
1. Телешкото нарежете на хапки.
2. Сушените гъби накиснете за около 1 час в 500 мл хладка вода.
3. Зеленчуците, без картофите, нарежете на едри парчета.
4. Задушете месото с мазнината на умерен огън за около 30 мин.
5. Към вече задушеното месо добавете гъбите заедно с водата, в която са престояли. Така ястието къкри още 15 мин.
6. След това добавете морковите и целината и ястието къкри с тях още 15 мин.
7. Прибавяте и лука заедно с всички подправки за още 15 мин.
8. Накрая добавяте доматеното пюре, разбъркано с брашното, червения пипер и виното. Гъстотата на соса постигаме с бавното готвене на ястието. Накрая добавете картофа, който сте нарязали на парчета и с него ястието къкри още 10 мин на котлона.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ