Пепър стек - американско телешко по китайски
Телешко с мирин, соев сос и захар.
Необходими продукти:
- 2 телешки стека (около 1 кг), нарязани с дебелина 0,6 см
- 6 с.л. соев сос
- 2 с.л. царевично нишесте
- 2 с.л. кафява захар
- 3 с.л. сусамово олио
- 2 с.л. мирин
- 1/2 ч.л. едро смлян червен пипер
- 3 до 4 скилидки чесън, счукан
- 3 с.л. зеленчуково олио
- 1 средна глава лук, нарязана на парчета от по 2,5 см
- 1 червена сладка чушка, нарязана на ленти
- 1 зелена сладка чушка, нарязана на ленти
Начин на приготвяне:
1. В купа смесете соевия сос, мирина, кафявата захар, сусамовото олио и едро смления червен пипер. Разбъркайте хубаво и прибавете телешкото така, че да се покрие и заделете.
2. В уок или широк тиган, сгорещете половината зеленчуково олио докато запуши на силен огън.
3. Изпържете като разбърквате лентите чушка докато омекнат, но не напълно - трябва да са все още хрупкави. Извадете и заделете.
4. Изпържете и лука до омекване - около 3 мин.
5. Прибавете останалото олио в уока и сгорещете за 30 сек.
6. Сотирайте чесъна за около 30 сек.
7. Отцедете телешкото от маринатата, като запазите течната смес. Запържете месото в уока до покафеняване.
8. Прибавете лука, чушките, маринатата и всички събрали се сокове в уока.
9. Гответе докато се затоплят равномерно.
10. Поднесете върху горещ ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ