Лук на грил със синьо сирене
Печен лук на скара с ядки, синьо сирене и магданоз.
Бон Апети
Излъчен на 05.06.2017
Елементарна рецепта за почистване на скарата или барбекюто като си направим гарнитура за вече изпеченото месо. На тази хитрина ни учат Лора и Стоян като показват как бързо и лесно да си запечем лук на грил, който да изсмуче аромата на месо от решетката, въпреки че я мажем при нужда с малко сланина, за да не залепва. Останалото е лесно. Главите лук се разполовяват и се редят за запичане, като е важно да бъде на слаб огън.
А докато зеленчукът се готви, водещите предлагат да си направим изкусителен топинг от намачкано синьо сирене с наситнен магданоз. Него полагаме в сърцевината на лучените кръгчета, а отгоре поръсваме с наситнени ядки. Ето как едно традиционно мезе се превръща в красив ордьовър, който можете да приготвите дори и на открито.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ