Регистрация

Луксозно мезе с калмари и цвекло

Луксозно мезе с калмари и цвекло
Лесно   |   Порции 3-6   |   Видяна: 3417

Ордьовър с морски дарове и руски акцент, с който можете да посрещнете гостите на по чашка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 глави варено цвекло
  • 100 грама кашкавал
  • 1-2 скилидки чесън
  • 150 грама майонеза
  • 3 бр. калмари

Начин на приготвяне:

1. Рендосайте цвеклото и кашкавала.

2. Сварете калмарите, отделете пипалата за украса, а месото нарежете на лентички.

3. Смесете  калмареното месо с кашкавала и цвеклото, добавете нарязания на ситно или намачкан чесън, сипете майонезата и разбъркайте хубаво.

4. Пресипете лилавата смес в чиния за ордьоври и украсете отгоре с пипалата от калмари. Поднесете за мезе към "твърдо гориво" или вино.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта