Лесно онигири със сьомга
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 7648
Японски ордьовър с риба и ориз.
Необходими продукти:
- 200 г ориз (японски)
- 100 г пушена сьомга (или обикновена)
- нори
- сусамови семена
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза в съд за варене на ориз.
2. Най-добре използвайте пресен ориз. Намокрете пръстите си с вода.
3. Напълнете формичка за онигири с ориз - кръгла или триъгълна.
4. Сложете пълнежа по средата – пушена сьомга или риба тон с малко майонеза и подправки.
5. Сложете още ориз отгоре и притиснете с формичката.
6. Увийте или украсете с нори, фурикаке, сусамови семена или друго по избор.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ