Регистрация

Лесно онигири със сьомга

Лесно онигири със сьомга
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 7648

Японски ордьовър с риба и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г ориз (японски)
  • 100 г пушена сьомга (или обикновена)
  • нори
  • сусамови семена

Начин на приготвяне:

1. Сварете ориза в съд за варене на ориз.

2. Най-добре използвайте пресен ориз. Намокрете пръстите си с вода.

3. Напълнете формичка за онигири с ориз - кръгла или триъгълна.

4. Сложете пълнежа по средата – пушена сьомга или риба тон с малко майонеза и подправки.

5. Сложете още ориз отгоре и притиснете с формичката.

6. Увийте или украсете с нори, фурикаке, сусамови семена или друго по избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
3
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта