Лесни глазирани пилешки бутчета
Лесно | Порции 6
| Видяна: 1685
Бутчета на фурна с мед и кетчуп.
Необходими продукти:
- 6 цели или 12 половинки (горни или долни) пилешки бутчета
- 3 с.л. соев сос
- 100 мл кетчуп
- 4 с.л. мед
- 4 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Почистете пилешкото месо.
2. Смесете в купа меда, соевия сос, кетчупа и намачкания на паста чесън. С четка за храна намажете бутчетата и ги подредете в намазнена тава или върху хартия за печене с кожата нагоре.
3. Бутнете в предварително загрята на 180 градуса фурна. След 15-тина минути извадете и намажете със соса отново. Печете около час като на всеки 15 минути мажете със сос.
4. Поднесете с любимата гарнитура - печени картофи или ориз със зеленчуци.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ