Регистрация

Лесна тилапия, пържена с два соса

Лесна тилапия, пържена с два соса
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 6710

Маринована риба с чесново-лимонено масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бр тилапия – среден размер
  • цели зърна кориандър – 1 ч.л.
  • сок от лайм – 4 ч.л.
  • лук: 1 малка глава, тънко нарязан
  • чесън – 2 скилидки, нарязани
  • зелени чушки чили серано: нарязани наполовина
  • малко брашно
  • сол и черен пипер на вкус
  • олио

Чесново масло с лайм:

  • кора от лайм: 1 среден лайм
  • лук: тънко нарязан, 1 с.л.
  • чесън: 4 скилидки, запечени на тиган
  • зелено чили: нарязано
  • масло: неподсолено, 4-5 с.л.

Пармезанов сос:

  • майонеза: 2-4 с.л.
  • сирене пармезан: 2-3 ч.л.
  • черен пипер: на вкус
  • сок от лайм: 2-3 ч.л.

Начин на приготвяне:

1. Почистете рибата и я изкормете. Направете диагонални разрези по кожата, за да улесните мариноването.

2. Мариновайте рибата в сол, пипер, кориандър и сок от лайм. Около 20-25 минути.

3. Подсушете. Поръсете рибата леко с брашно – ще я направи хрупкава и ще й придаде хубав цвят.

4. Загрейте олио докато започне да вдига пара и сложете лука, чесъна и чилито да го овкусят и ароматизират, преди да сложите рибата. Пържете около 5-6 минути, по 2-3 минути от всяка страна.

Съвет: зърната кориандър могат да са леко запечени преди да се сложат на рибата, така естествените масла и аромати ще излязат или смелете зърната след като леко ги запечете и после мариновайте рибата с тях.

1. Приготвяне на сосовете: просто смесете всичко заедно и залейте рибата или ги сервирайте отстрани като сос за потапяне

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта