Лесен пад тай
Интерпретация на класическо тайландско ястие с пиле и оризови спагети.
Необходими продукти:
- пиле – 250 г, може да е бутче или гърди
- зеленчуци – каквито имате в хладилника, лук, моркови, броколи, китайско зеле или зелен боб
- зелен лук – нарязан
- намачкан чесън – 2 скилидки
- олио – 1 с.л.
- сос от стриди – 4 с.л.
- сол и пипер
- оризови спагети – половин пакет.
Начин на приготвяне:
1. Накиснете половин пакет оризови спагети в студена вода, за поне 30 минути. Отцедете.
2. Междувременно, нарежете зеленчуците и пилето в желаната форма.
3. Загрейте олио в тигана и добавете пилето. Добавете сол и пипер и пържете докато побелее.
4. Извадете пилето. Добавете още олио в тигана. Сложете намачкания чесън и зеленчуците.
5. Когато зеленчуците са почти готови, добавете готовото пиле. Сложете половината сос от стриди и разбърквайте добре за 3 минути.
6. Добавете спагетите и останалия сос от стриди. Разбъркайте всичко и гответе, докато спагетите станат прозрачни.
7. Махнете тигана от огъня. Поръсете със зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ