Лангуста Етуфе с лют сос
Речни раци с пикантни подправки.
Необходими продукти:
Микс от подправки:
- 2 ч.л. сол
- 2 ч.л. лют червен пипер кайен
- 1 ч.л. бял пипер
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. изсушен босилек
- ½ ч.л. изсушена мащерка
За соса и раците:
- ½ ч.ч. нарязан лук
- ½ ч.ч. нарязани зелени чушки камби
- ½ ч.ч. нарязана целина
- ¼ ч.ч. растително олио
- ¾ ч.ч. брашно
- 3 ч.ч. рибен бульон
- ¼ ч.ч. масло
- 1 кг опашки от лангуста (речен рак) + няколко цели рака за гарнитура
- 1 ч.ч. нарязан зелен лук за гарнитура
- сварен ориз
Начин на приготвяне:
1. В съд с широко дъно нагорещете олиото, добавете брашното и разбърквайте непрекъснато, докато запръжката придобие тъмен червеникавокафяв цвят. Това ще отнеме около 5 мин. Изсипете в тигана с горещото олио зеленчуците (целината, зелената чушка камба и лука, добавете 1 с.л. от приготвения микс от подправки и отстранете от огъня. Разбърквайте, докато леко изстине. Добавете раците и изчакайте да закъкри.
2. В друг тиган нагорещете маслото и запържете рачешките опашки. Поръсете с още малко от микса от подправки.
3. Смесете раците и соса и сервирайте със сварения ориз, украсен с няколко цели сварени рака и накълцан зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ