Лангуста с черен пипер
Средно | Порции 3
| Видяна: 5759
Панирана пикантна лангуста по китайски.
Необходими продукти:
- 3 лангусти, измити и разполовени
- 3 с.л. масло
- 2 червени чилита, почистени от семената и фино нарязани
- 4 с.л. черен пипер, счукан
- 1 с.л. счукан чесън
- 1 с.л. наситнен лук
- 1 с.л. сос от стриди
- 2 с.л. китайско вино за готвене
- 1/2 с.л. светъл соев сос
- 5 с.л. вода
- 2 ч.л. захар
- царевично брашно за овалване
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
1. Изпечете на сух тиган черния пипер, докато усетите аромата.
2. Извадете и заделете.
3. Подсушете лангустите и ги оваляйте в брашно.
4. Изпържете на маслена баня до златисто-кафяво.
5. Сгорещете уока и добавете маслото.
6. Когато се разтопи, добавете чесъна, лука и чилито. Разбъркайте.
7. Добавете соса от стриди, соевия сос, захарта, пипера и виното.
8. Разбъркайте хубаво.
9. Прибавете водата.
10. Добавете лангустите и пържете на силен огън до сгъстяване на соса.
11. Поднесете.
Най-важните съставки
вода, захар, Китайско вино , лангуста, лук, масло, олио, светъл соев сос, сос от стриди, царевично брашно, черен пипер, чесън, чили чушки
Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ