Регистрация

Лангуста с черен пипер

Лангуста с черен пипер
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 5759

Панирана пикантна лангуста по китайски.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 лангусти, измити и разполовени
  • 3 с.л. масло
  • 2 червени чилита, почистени от семената и фино нарязани
  • 4 с.л. черен пипер, счукан
  • 1 с.л. счукан чесън
  • 1 с.л. наситнен лук
  • 1 с.л. сос от стриди
  • 2 с.л. китайско вино за готвене
  • 1/2 с.л. светъл соев сос
  • 5 с.л. вода
  • 2 ч.л. захар
  • царевично брашно за овалване
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Изпечете на сух тиган черния пипер, докато усетите аромата.

2. Извадете и заделете.

3. Подсушете лангустите и ги оваляйте в брашно.

4. Изпържете на маслена баня до златисто-кафяво.

5. Сгорещете уока и добавете маслото.

6. Когато се разтопи, добавете чесъна, лука и чилито. Разбъркайте.

7. Добавете соса от стриди, соевия сос, захарта, пипера и виното.

8. Разбъркайте хубаво.

9. Прибавете водата.

10. Добавете лангустите и пържете на силен огън до сгъстяване на соса.

11. Поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта