Кюфтета от магданоз и сирене
Вегетариански кюфтета на тиган.
Страхотно мезенце от магданозени кюфтенца - това виждаме в поредната апетитна и лесна рецепта на кулинарната влогърка Милена, която приготвя вкусни и много апетитни на вид магданозени топчета със сирене, които идеално ще се вържат с някоя бира. Ястието се прави за около половин час, затова можете дори в натоварения делник да се почерпите с него след работа. А колко е хрупкаво и ароматно това зеленчуково кюфте, ще разберат само онези, които са го опитвали.
За начало измиваме две свежи китки магданоз и ги нарязваме на ситно. Пресипваме в купа, заливаме с разбито яйце и овкусяваме със сол и пипер. После натрошаваме сирене, добавяме брашно за спойка и разбъркваме тази зелена кайма без месо. По желание можете да удвоите количеството на сиренето и яйцето в сместа, за да си личи, че в кюфтето има и друго освен магданоз. Или пък да добавите нарязано на кубчета пушено сирене, което хем ще служи за спойка, хем ще придаде страхотен аромат. Лютият пипер същио е идея, а 3-4 листенца пресен босилек пък ще направят предястието доста по-изискано. Импровизирайте смело.
След това се пренасяме на тигана, където сгорещяваме олио и пържим двустранно сплеснати кюфтета от магданоз. А накрая вадим върху съд, застлан с домакинска хартия и малко след това сервираме.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ