Кюфтета от тиквички с картофи
Зеленчукови кюфтета с чеснов сос.
Необходими продукти:
- 2 малки тиквички
- 3 картофа
- 1/2 връзка пресен копър
- 2 яйца
- 3 с.л. брашно
- 3 скилидки чесън
- сол, черен пипер и кимион на вкус
- растителна мазнина за готвене
Начин на приготвяне:
1. Облете тиквичките и картофите и ги измийте. След това рендосайте на едро ренде и прехвърлете в купа, като леко отцедите водата от тях със стискане.
2. Чесъна рендосайте на ситно ренде или намачкайте. Копъра наситнете и прибавете в купата.
3. Добавете брашното, яйцата и подправките и замесете зеленчукова кайма.
4. Сгорещете растителната мазнина в тиган и си пригответе голям съд, застлан с домакинска хартия, която да попие излишната мазнина.
5. Оформяйте с мокри ръце сплеснати кюфтенца или директно гребвайте с голяма лъжица от сместа и изсипвайте в тигана. Пържете двустранно до готовност.
6. Готовите и отцедени кюфтенца можете да сервирате със заливка от осолено кисело мляко с копър и чесън или да го сервирате встрани за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ