Кюфтета от карфиол с коричка от галета
Карфиолни кюфтета с чеснов сос.
Необходими продукти:
- 500 г карфиол
- 1 яйце
- сол и пипер
- по няколко стръка копър и магданоз
- 6 с.л. галета
- 1 с.л. олио
- 20 г масло
- чеснов сос за поднасяне по желание
Начин на приготвяне:
1. Карфиола накъсайте на съцветия. Кипнете вода, подсолете я и пуснете цветчетата за 6 минути във врящата вода на силен огън под пкапак.
2. Готовия карфиол отцедете от водата, изчакайте минутка да се изсуши останалата течност от него и прехвърлете в купа. Намачкайте с чукче за чесън или преса за картофи.
3. Добавете разбитото яйце при картфиола, овкусете със сол и пипер, прибавете наситнените листа на копъра и магданоза и 3 с.л. галета. Разбъркайте.
4. Сипете си галета в чинийка, а в тиган сгорещете маслото и олиото.
5. Оформяйте с мокри ръце от сместа малки леко сплеснати кюфтенца и печете на умерен огън в намазнения тиган от двете страни за по 4-5 минути.
6. По желание поднесете с чеснов сос. Него можете да си приготвите като смесите 1 с.л. майонеза с 1 ч.л. кисело мляко, 2-3 намачкани скилидки чесън и наситнен копър.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ