Кюфтенца от треска
Мезета от риба с картофи.
Необходими продукти:
- 500 г сушена треска
- 1 с.л. масло
- 2 ч.л. див лук, нарязан
- 2 ч.л. магданоз, нарязан
- 1/2 ч.ч. лук, фино нарязан
- 1 ч.ч. мляко
- 2 ч.ч. картофи, сварени и намачкани
- 3 с.л. брашно
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 3 големи яйца, леко разбити
Начин на приготвяне:
1. Накиснете треската за през нощта. Отцедете я и сложете в нова вода, за да се вари 25 до 30 мин. Обезкостете рибата и махнете кожата. Нарежете я на парченца.
2. Загрейте масло в тигана. Прибавете дивия лук, магданоза, лука и рибата. Когато лукът стане полу-прозрачен, махнете от огъня и прибавете останалите необходими продукти. Разбъркайте хубаво. Проверете на вкус. Оставете сместа да се охлади и сгъсти за около 10 мин.
3. Оформете малки топчици и ги изпържете в сгорещено олио до златисто. Отцедете върху абсорбираща хартия и поднесете топли.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ