Регистрация

Кюфтенца от треска

Кюфтенца от треска
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3303

Мезета от риба с картофи.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г сушена треска
  • 1 с.л. масло
  • 2 ч.л. див лук, нарязан
  • 2 ч.л. магданоз, нарязан
  • 1/2 ч.ч. лук, фино нарязан
  • 1 ч.ч. мляко
  • 2 ч.ч. картофи, сварени и намачкани
  • 3 с.л. брашно
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 3 големи яйца, леко разбити

Начин на приготвяне:

1. Накиснете треската за през нощта. Отцедете я и сложете в нова вода, за да се вари 25 до 30 мин. Обезкостете рибата и махнете кожата. Нарежете я на парченца.

2. Загрейте масло в тигана. Прибавете дивия лук, магданоза, лука и рибата. Когато лукът стане полу-прозрачен, махнете от огъня и прибавете останалите необходими продукти. Разбъркайте хубаво. Проверете на вкус. Оставете сместа да се охлади и сгъсти за около 10 мин.

3. Оформете малки топчици и ги изпържете в сгорещено олио до златисто. Отцедете върху абсорбираща хартия и поднесете топли.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта