Регистрация

Къри с пилешко, тиква и патладжан

Къри с пилешко, тиква и патладжан
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 3503

Пиле със зеленчуци, подправки и кокосово мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 мускатна тиква, обелена и нарязана на кубчета
  • 1 патладжан, нарязан на кубчета
  • 3 скилидки чесън, пресован
  • 1 с.л. растително масло
  • 250 г пилешки гърди, нарязани на кубчета
  • 400 мл кокосово мляко
  • 1 / 2 ч.ч. плюс 1 / 4 ч.ч. вода, отделно
  • 2 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. захар
  • 2 с.л. жълто къри на прах
  • 2 ч.л. царевично нишесте
  • 1 ч.л. кардамом, смлян
  • 1 1 / 2 ч.л. сушен босилек
  • 2 ч.л. лют чили сос
  • морска сол

Начин на приготвяне:

1. Загрейте тигана и сложете в него зехтина. Прибавете чесъна. Когато чесънът започне да цвърчи, прибавете пилешкото месо и го оставете да се позапържи до полуготовност – около 3-6 минути.

2. В малка купа смесете добре кокосовото мляко с рибения сос, лютия чили сос, ½ ч. ч. вода, кърито, кардамома, захарта и сушения босилек. Прибавете сместа към пилешкото месо и чесъна.

3. Веднага добавете тиквата и патладжана и оставете ястието да къкри под похлупак докато зеленчуците омекнат – около 7-10 минути.

4. В малка купичка разбъркайте водата с нишестето и го добавете към кърито. Оставете ястието да поври още 5-7 минути.

5. Свалете го от котлона и го оставете да почине 5-10 минути. През това време сосът ще продължи да се сгъстява. Овкусете го със сол и сервирайте.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта