Пиле Анкаке с тиква
Смляно пилешко с варена тиква и соев сос.
Необходими продукти:
- 500 г пилешко, смляно
- 4 с.л. светъл соев сос
- 3 ч.ч. бульон, останал от варенето на тиква
- 4 с.л. картофено нишесте
- варена тиква
Начин на приготвяне:
1. Загрейте един уок, сложете в него пилешкото месо и го гответе докато излишната течност се изпари. Бъркайте, така че по-големите парчета да се разпаднат.
2. Когато пилешкото месо е готово, прибавете горещия тиквен бульон (запазете отделно ½ ч. ч.) и соевия сос.
3. Разтворете картофеното нишесте в ½ ч. ч. горещ бульон и добавете в тигана. Разбъркайте добре и изчакайте до получаването на желаната гъстота на соса.
4. Сервирайте върху варена тиква.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ