Къри с нахут
Средно | Порции 3
| Видяна: 4342
Хрупкави броколи с индийски подправки.
Необходими продукти:
- 2 с.л. зеленчуково олио
- 1 малка глава лук, наситнен
- 2 скилидки чесън, счукан
- 2,5 см джинджифил, настърган
- 1 малка червена сладка чушка, наситнена
- 1 малка зелена сладка чушка, наситнена
- 1 връзка кориандър, нарязан
- 1 ч.л. кимион
- 1 ч.л. кориандър
- 1 ч.л. бахар
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. лют червен пипер
- 1 консерва (280 г) нахут
- 1/2 домат, наситнен
- 1/2 ч.л. гарам масала
- 1/4 ч.ч. кокосово мляко
- 1 ч.ч. броколи, само цветчетата
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олио на умерен огън, добавете чесъна, чушките, джинджифила, подправките и нарязания домат. Варете на умерен огън и докато зеленчуците поемат аромата на подправките.
2. Добавете нахута и гответе 5 мин.
3. Добавете млякото и оставете да къкри бавно.
4. Добавете броколите и гответе, докато сосът се редуцира. Броколите трябва да останат хрупкави.
5. Поднесете горещо.
Най-важните съставки
бахар, броколи, гарам масала, джинджифил, домат, зелени чушки, кимион, кокосово мляко, кориандър, куркума, лук, лют пипер, нахут, олио, червени чушки, чесън
Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ