Къри с нахут и спанак
Лесно | Порции 4-6
| Видяна: 4200
Спаначен сос с нахут за меса и хляб.
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. лук, едро нарязан на кубчета
- 1½ с.л. пресен джинджифил, нарязан на кубчета или настърган
- 1 ч.л. зехтин
- 1½ ч.л. къри на прах
- 1 консерва (500 г) нахут, изплакнат
- 1 консерва (400 г) нарязани на кубчета домати, без добавена сол, заедно със сока
- 1 пакет пресен спанак, без стеблата
- ½ ч.ч. вода
- ¼ ч.л. сол (по желание)
Начин на приготвяне:
1. Пюрирайте лука и джинджифила в кухненския робот или счукайте в саханче.
2. Сгорещете олио в голям тиган на умерено-силен огън.
3. Прибавете лученото пюре и кърито. Сотирайте за 3 мин.
4. Прибавете нахута и доматите и оставете да къкри за 2 мин.
5. Сложете спанака, водата и сол на вкус. Разбъркайте и гответе до омекване на спанака.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ