Кръгчета от тиквички с кайма и кашкавал
Печени тиквички с мляно месо и кашкавалена коричка.
Необходими продукти:
- 400 г кайма
- 1 глава лук (неголяма)
- сол и пипер
- връзка копър
- кориандър или кимион (сух)
- 2 тиквички
- 2-3 с.л. олио
- 50 мл кетчуп
- 50 мл майонеза
- червен пипер
- кашкавал по желание
Начин на приготвяне:
1. Тиквичките измийте и нарежете на кръгчета с дебелина около 1 см. Намазнете тиган с малко олко и гответе двустранно резените тиквички за по минута-две от страна. Трябва съвсем леко да се жарнат.
2. Докато тиквичките се готвят наситнете лука и копъра ги смесете с каймата и подправки на вкус.
3. Взимайте кръгче тиквичка, намазвайте с пласт кетчуп, отгоре слагайте от каймата, после захлупвайте с втора тиквичка, слагайте пак кайма и редете в тава.
4. Върху втория пласт кайма намажете с майонеза, а нея поръсете с червен пипер, за да хване красив загар.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за 25 минути. По желание поръсете с рендосан кашкавал, поръсете и него с червен пипер и върнете да се допече за още 5 минути.
Източник: YouTube/Готовим с Матеевой Натальей
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ