Панирани тиквички с топено сирене
Солени сандвичи от печени тиквички с плънка от сирене и млечен сос.
Милена предлага да си направим едно вкусно безмесно мезе за бира, като сготвим традиционните тиквички по различен и ефектен начин и без пържене. За целта си намираме тиквички, които са с диаметъра на палка от топените пушени сирена на ролка - все пак несъответствието между повърхност и плънка на сандвичите би било неестетечно. Останалото е като игра, в която ни трябват нулеви кулинарни умения и поне малко търпение.
Между две кръгчета от тиквички се слага по резен топено сирене. Така оформената хапка се овалва в разбито яйце и след това в галета, където предварително сме добавили сол и черен пипер. Ако искате да ви е лютичко докато си пиете бирата, можете да сложите и малко лют пипер. Следва да подредим сандвичетата в тава, застлана с пергамент и да ги запечем за 25 минути на 200 градуса. Следете - ако започнат да прегарят, ги извадете по-рано.
А ако скучаете докато тиквичките се пекат, можете да направите сос за потапяне от кисело мляко с чесън и копър или пресен лук. Накрая не забравяйте да извадите и добре охладената бира, защото особено си тича с това мезенце.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ