Корейска салата с пилешко и краставици
Корейско ястие с краставица, ленти омлет, печено пилешко и чеснов сос.
Необходими продукти:
- 2 пилешки пържоли (от бут или гърди; по около 200 г всяка)
- 2-3 краставици
- сол и пипер на вкус
- зехтин
- 2 яйца
- 2 с.л. мляко
- 1 с.л. брашно
- няколко листа зелена салата
За подправяне:
- 2 с.л. светъл соев сос
- 2 с.л. оризов оцет
- 2 с.л. сусамово олио
- щипка захар
- 4 скилидки чесън
- семена сусам
- листенца кориандър по желание
Начин на приготвяне:
1. Пилешкото месо обтрийте със сол и пипер, покапете със зехтин и запечете двустранно на наребрен тиган. След като се охлади, нарежете на тънки лентички.
2. Краставицата измийте добре и нарежете на тънки ленти.
3. Разбийте яйцата с брашното, щипка сол и млякото. В ненамазнен тиган с незалепващо покритие изпечете омлет. След това извадете и нарежете на тънки ленти.
4. Пригответе дресинга като смесите соевия сос със сусамовото олио, захарта, оризовия оцет и намачкания на паста чесън. Можете да използвате обикновен оцет и зехтин, но вкусът няма да е така автентичен.
5. Сглобете салатата като върху листа маруля разпределите краставицата и полеете с дресинга. Отгоре наредете пилешките мръвки и лентите омлет. На финала поръсете със сусам и листенца кориандър или магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ