Регистрация

Кокосови скариди с ананас и кайсии

Кокосови скариди с ананас и кайсии
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 5755

Пикантни панирани кралски скариди с изтънчен букет от плодови екзотични вкусове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За соса:

  • 1/2 компот ананас
  • 1/2 компот кайсия
  • 1/4 чаша медена горчица (или друг вид горчица по избор)
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 1 чаена лъжичка самбал (сос от люти чушки или лют сос по избор)

За скаридите:

  • 1 чаша брашно
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 3 големи яйца
  • 2 чаши трохи от хляб
  • 1 чаша настърган кокос
  • 1/2 чаена лъжичка бахар
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 450 г кралски скариди
  • фъстъчено олио или олио от рапица за пържене

Начин на приготвяне:

1. В купичка за микровълнова смесете всички съставки за соса. След това я пуснете за минута на най-високата степен на вашата микровълнова, разбъркайте и оставете настрани.

2. В голям дълбок тиган загрейте достатъчно олио за пържене. Междувременно пригответе скаридите.

3. В голяма плитка чиния разнесете брашното, а яйцата разбийте в супена чиния.

4. Смесете хлебните трохи, кокоса, бахара и солта в друга плитка чиния.

5. Оваляйте всяка скарида в брашното, след това в яйцата и накрая в кокосовата смес. Потупайте я, за да залепне панировката.

6. Слагайте по 5-6 скариди в тигана и пържете докато станат златисти, не повече от 2 минути. Отцедете излишната мазнина на хартиени салфетки.

7. Сервирайте с пикантния сос.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта