Класическо севиче с морски дарове
Лесно | Порции 2-4
| Видяна: 7054
Маринована риба в цитрусови плодове.
Необходими продукти:
- риба и морски дарове (скариди, калмари)
- сок и кора от 3 бр. лайм, 1 лимон и 1 портокал
- 1 глава червен лук, нарязан на тънки ивички
- 1 скилидка чесън, пресован
- 1 с. л. паста от жълта люта чушка „аджи”
- ½ ч. л. захар (палмова ако имате под ръка)
- ¼ ч. л. лют червен пипер
- ¼ ч. ч. магданоз, нарязан на ситно
- 1 печен сладък картоф
- 1 авокадо, нарязано
Начин на приготвяне:
1. Подготвяме скаридите и калмарите. Сваряваме ги за кратко (2-3 минути всяко) в кипяща вода. Прехвърляме ги веднага в съд с ледена вода.
2. Маринатата се приготвя като просто се смесят соковете и кората от цитрусите, лука, чесъна, пастата от жълта люта чушка, захарта и лютия червен пипер.
3. Поставяме рибата и морските дарове в маринатата 30 минути преди консумация. Преди сервиране прибавяме за гарнитура авокадото и нарязания сладък картоф.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 1 час
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ