Регистрация

Риба тон и зеленчуци на грил

Риба тон и зеленчуци на грил
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 3514

Печено ястие с морска риба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г риба тон
  • 2 сладки червени чушки
  • 2 тиквички, нарязани на филийки
  • патладжан, нарязан на филийки
  • пресен лимонов сок
  • бсилек
  • риган
  • зехтин
  • зехтин Еxtra virgin
  • балсамов оцет
  • сол и пипер

По желание:

  • нар

Начин на приготвяне:

1. Препечете червените чушки на скарата или на котлона, като ги обръщате, докато почернеят от всички страни. Сложете ги в купа и покрийте с найлоново фолио, за да се задушат за около 10 мин.

2. Сложете ригана в саханче с щипка сол и счукайте, поръсете с малко зехтин и отново счукайте. Покрийте с тази смес рибата тон, заедно с малко лимонов сок и щедро количество сол и пипер. Оставете да се маринова.

3. Обелете изпечените чушки, отстранете семената им и ги накъсайте на парченца.

4. Изпечете в оребрен тиган или на скарата резените тиквички и патладжан и ги сложете при чушките.

5. Овкусете зеленчуците със зехтин Еxtra virgin, балсамов оцет и сол и пипер и заделете.

6. Изпечете в същия тиган рибата тон за около 1 мин. от всяка страна или до предпочитаната готовност.

7. Проверете дали зеленчуците са достатъчно овкусени и прибавете шепа листа босилек.

8. Поднесете зеленчуците с резен риба тон отгоре и по желание полейте с прясно изстискан нар.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта