Регистрация

Мексиканско севиче с морски дарове

Мексиканско севиче с морски дарове
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1601

Предястие с морски дарове, домати и авокадо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г пипала от октопод
  • 200 г скариди
  • 200 г каламари
  • 2 средни домата
  • 1 глава лук
  • китка пресен магданоз
  • 1 авокадо
  • сокът на един лимон
  • 2 с.л. сос уорчестър
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

1. Сварете както следва морските дарове, като ги варите по отделно и пускте във водата, след като тя е завряла: - скариди – 2 минути; калмари – 4 минути; октопод – 40 минути. След края на термичната обработка изсипете в гевгир, за да се отцеди и шокирайте под течаща студена вода.

2. В купа нарежете доматите на малки кубчета като предварително сте ги обелили. Ако са прекалено течни, отцедете част от сърцевината. Севиче се прави с по-твърди червени домати. След това в съда добавете и добре наситнения лук, а после и шокираните морски дарове, като предвариелно ги нарежете.

3. Наситнете листенцата от магданоза и ги добавете в съда. Разбъркайте!

4. Смесете лимоновия сок със зехтина, соса уорчестър, сол и пипер. С получената смес залейте севичето, разбъркайте и приберете в хладилник.

5. Преди поднасяне опитайте на вкус – може да потрябва допълнително сол и пипер. След като прехвърлите в индивидуални съдове, поръсете с нарязано на малки кубчета авокадо.

Източник: lozhka.su

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
10
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта