Кичка Бодурова споделя рецепта за скариди със сос
Средно | Порции 2-3
| Видяна: 4228
Гръцко ястие с варени скариди, сирене и доматена заливка с много подправки.
Освен с невероятния си глас, певицата Кичка Бодурова може да се похвали и с кулинарни умения и изтънчен вкус към хубавата храна. За скрития й талант разбираме от Гала, защото в нейното предаване, заедно с Елица, българската прима запретва ръкави да покаже как се готвят скариди по гръцки - с питателен доматен сос и аромат на мента, джоджен и риган - едно ястие, което гали сетивата с арматния букет, скрит в него.
Най-важните съставки
бяло вино, джоджен, домат, доматен сос, доматена салца, доматено пюре, зехтин, лук, мента, морска сол, риган, скариди, сол, сол и пипер, червен пипер, черен пипер, чери домати, чесън, шалот
Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ