Китайски кифлички с месо
Запарени китайски кифлички с пилешка кайма.
Необходими продукти:
За тестото:
- 1 ч.ч. мляко
- 30 г мая
- 1 с.л. захар
- 2 ч.ч. пшенично брашно плюс 2 с.л.
- 2 с.л. олио
- 1 ч.л. сол
За плънката:
- 200 г пилешка кайма
- 1 с.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. светъл соев сос
- 4 с.л. китайски консервирани зеленчуци, нарязани
- 1 с.л. олио
- 2 с.л. вода
- 1 ч.л. картофено нишесте
Начин на приготвяне:
1. Смесете 1/2 ч.ч. мляко с 2 с.л. брашно, захар и мая. Оставете на топло и изчакайте да удвои обема си.
2. В голяма купа пресейте брашно, добавете сол, 1/2 ч.ч. мляко, олио и сместа с маята. Размесете хубаво и омесете докато тестото стане меко и еднородно.
3. В същото време смесете месото със соевия сос.
4. Оставете да втаса около 30 мин., отново омесете и оставете да си почине.
5. Разделете на 12 топки и ги оставете да втасат.
6. В същото време загрейте олио, изпържете джинджифила, сложете месото със зеленчуците и пържете докато месото стане готово.
7. Смесете 2 с.л. вода с картофеното нишесте и прибавете сместа към месната плънка и рабъркайте хубаво.
8. Сплескайте всяка топка и сложете една лъжица от пълнежа, прегънете и залепете краищата.
9. Повторете с останалото тесто и оставете да си почине 15 мин.
10. Задушавайте на пара 15 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ