Кифлички с наденица
Солени кифлички с наденички.
Необходими продукти:
За тестото:
- 4 ч брашно
- 1 ч топла вода
- 1 с.л. мая
- 1/4 ч.л. сол
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. масло
За наденичките:
- 300 г месо
- 2 с.л. нарязан на кубчета лук
- 1/2 ч.л. сол
- пипер
- 1 ч.л. счукан чесън
- 1 с.л. овесени ядки
- 1 яйце
- 1 ч.л. царевично брашно
- 3 резена чедар или друго сирене
За топинга:
- 2 ч.л. синапено семе, фино смляно
- 1 с.л. масло
- 3/4 ч майонеза
- щипка лют пипер
- няколко капки сос табаско
Начин на приготвяне:
1. На тестото:- Омесете всичко на меко, нелепкаво тесто и оставете да втаса докато удвои обема си.
2. На месото: - смесете всичко и оформете наденичка със 7,6 см дължина.
3. Загрейте 5 с.л. олио в тиган. Изпържете наденичката докато стане златисто-кафява. Отцедете.
4. Сложете тестото върху набрашнена повърхност и го оформете също в продълговата форма. Нарежете на 7 парчета. Разточете всяко с продълговата форма и поставете 3 малки парчета сирене (нарежете всеки резен сирене на 8 парчета) и отгоре поставете парче наденичка. Върху месото сложете синапения сос, приготвен от смесените необходими продукти за него.
5. Оставете кифличките отново да втасат и печете в предварително загрята на 250ºC за 15 мин. Поднесете с кетчуп.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ