Кекс с шоколад и канела
Шоколадов кейк с какао и аромат на ванилия и канела.
Необходими продукти:
- 200 грама маргарин
- 4 яйца
- 400 грама брашно
- 200 грама захар
- 1 с.л. какао на прах
- 1-2 пакета ванилова есенция
- 1/2 ч.л. канела
- 1 ч.л. сода
- 70 грама шоколад + шоколад за гарниране
Начин на приготвяне:
1. Разбийте яйцата със захарта докато захарта се разтвори.
2. Смесете заедно брашното, содата, какаото, канелата и ванилията.
3. Разтопете маргарина и без да е горещ, го прибавете към яйцата.
4. Изсипете яйчената смес при сухите съставки и разбъркайте.
5. Рендосайте или натрошете шоколада и го сипете в брашното.
6. Загрейте фурната на 180 градуса без вентилатор.
7. Намазнете и набрашнете формичка за печене на кексове и изсипете тестото вътре.
8. Печете за 30 минути. След изваждане и охлаждане гарнирайте с още шоколад.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ