Регистрация

Кекс Зебра с какао

Кекс Зебра с какао
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 7805

домашен кекс със самонабухващо брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. мляко
  • 1 ч.ч. олио
  •  1 ч.л. екстракт от ванилия
  • 2 ч.ч. самонабухващо брашно
  • 4-5 с.л. тъмно какао на прах

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа разбийте до побеляване яйцата и захарта.

2. Прибавете млякото и олиото и продължете да разбърквате до хомогенност.

3. Прибавете екстракта от ванилия към сместа. Постепенно прибавете брашното и след това разбивайте, докато се получи гладко течно тесто, а всички сухи продукти са се абсорбирали добре.

4. Разделете сместа на 2 равни части. Оставете едната част така, а в другата прибавете какаото на прах и смесете хубаво. Цветът на течното тесто с какаото трябва да е много тъмен, така че, ако трябва добавете още какао.

5. Загрейте предварително фурната на 180ºC.

6. Най-важната част е подредбата на течното тесто в тавичката за печене. Вземете 3 пълни с.л. в черпак от обикновеното тесто и го изсипете в средата на тавичката. След това вземете същото количество от какаовото течно тесто и го изсипете в центъра върху обикновеното тесто.

Забележка: не е нужно да разпределяте тестото, нито да разклащате тавичката - то само ще се разпространи постепенно и ще напълни тавичката. Продължете да редувате смесите докато свършат.

7. Печете във фурната за около 40 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
2
4 мн. добре
2
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта