Кебап от агнешко и телешко
Агнешки кюфтета с добавка от телешка кайма.
Необходими прпдукти:
- 500-600 г смляно агнешко месо (може и по-шаренко)
- 300 г телешка кайма
- 1 глава лук
- 1 китка магданоз
- сол и пипер на вкус
- 1 яйце (малко)
- 2 с.л. царевично брашно
- мащерка и джоджен на вкус
Начин на приготвяне:
1. Смесете хубаво двата вида кайма. Идеята е да не стане прекалено мазно, нито твърде сухо, пък и да си ухае на агнешко.
2. Добавете подправки на вкус, по желание опикантете с лют пипер или наситнена люта чушка и отново размесете.
3. Добавете яйцето, наситнените лук и магданоз и пак премесете. После поръсете с царевичното нишесте и разбъркайте финално. Приберете в хладилник за 20-тина минути.
4. Можете да оформите кюфтета или кебапчета, които директно да запечете на фурна или да оваляте в малко брашно и да запържите. Можете и да оформите около шишове и да печете на скара или грил тиган.
Снимка: opensourcefood.com
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ